- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עדן בריאות טבע מרקט בע"מ נ' נס-פן בע"מ
|
ת"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
29694-06-12
28.6.2012 |
|
בפני : שלמה פרידלנדר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עדן בריאות טבע מרקט בע"מ |
: נס-פן בע"מ |
| החלטה,החלטה | |
החלטה
בית המשפט מוסמך להעיד אדם הנמצא באולם, ובוודאי להקשיב לאדם הנמצא באולם.
אני סבור כי שמיעת מר כהן עשויה להיות רלבנטית, כמובן מבלי שיהיה בכך כדי ליתן מעמד כלשהו למר כהן, לתאגיד שבשמו הוא דובר או לתוכן הדברים.
ניתנה והודעה היום ח' תמוז תשע"ב, 28/06/2012 במעמד הנוכחים.
שלמה פרידלנדר, שופט
החלטה
לפניי, בטרם אדרש לגוף העניין, מחלוקת בשאלת הסמכות העניינית.
אין זה נדיר כי על אותה תופעה ניתן להשקיף מפרספקטיבות שונות.
אני מסכים עם הנתבעת כי ניתן להשקיף על המחלוקת שלפנינו כעל מחלוקת הנוגעת לשימוש במקרקעין.
אולם, מקובלת עליי גם טענת התובעת כי ניתן להשקיף על המחלוקת שלפנינו כעל מחלוקת בדבר סעד הצהרתי שאינו ניתן להערכה כספית.
לפיכך, לו הייתה התובענה מוגשת בבית משפט השלום, לא הייתי סבור כי על בית משפט השלום היה לפסוק כי הוא אינו מוסמך להיזקק לה.
בהתאם לכך, משהתובענה הוגשה בבית משפט זה, אינני סבור כי בית משפט זה אינו מוסמך להיזקק לה.
המבחן המכריע לעניין הסמכות העניינית הוא מבחן הסעד המבוקש, ומטבע הדברים מגיש התובענה מעצב את הסעד המבוקש על ידיו.
מובן כי לא ניתן לעוות את המשמעות האמיתית של הליך משפטי על ידי כינויו המגמתי בשמות אינטרסנטיים. אולם, אינני סבור כי הפרספקטיבה של התובעת אינה מהווה תיאור הוגן של אופי ההליך.
לפיכך אני דוחה את הטענה כי בית משפט זה משולל סמכות לדון בתובענה.
בעניין הטכני של בקשת התובעת להגיש מסמכים נוספים הקשורים במערכת היחסים עם שוכרים נוספים, מקובלת עליי עמדת הנתבעת כי הדבר אינו רלבנטי לליבת הבקשה הנדונה כעת לצו מניעה זמני, ולמעלה מן הצורך אעיר כי עצם העובדה שקיימים שוכרים נוספים אשר מסתייגים מעבודות השיפוץ כבר צפה בדיון בדבריה של מנהלת המרכז. גם מטעם זה אין צורך להעמיס מסמכים נוספים אשר יגררו תגובות וחוזר חלילה.
ומכאן – למחלוקת העיקרית בשאלה האם יש מקום ליתן צו מניעה זמני נגד המשך ביצוע שיפוץ של המרכז המסחרי הנדון.
אני סבור כי חוזה השכירות אינו נזקק לסיטואציה העובדתית הנדונה. הוא נערך ונחתם סמוך לבנייתו הראשונית של המרכז. לא ניתנה במסגרתו הדעת על הצורך האפשרי, בחלוף שנים רבות, לשפץ את המרכז כדי להעמידו ברמה אטרקטיבית מול מתחרים שטרם באו אז לעולם.
עובדה זו מדגימה את הצורך הקיים, בהקשרים של חוזים ארוכי טווח, בפרשנות גמישה העשויה לתת מענה לצרכים המשתנים של הצדדים לחוזה.
יחסים שבין שוכר ומשכיר מחייבים שיתוף פעולה, כדי שהשוכר ייהנה משימוש סביר במושכר, והמשכיר יוכל לממש את האינטרס שלו, כבעל המושכר, בשימור ערכו של הנכס ואף בהשבחתו.
יחסים כאלה, כאשר הם נמשכים שנים רבות, מכוננים דפוס חוזי של 'חוזה יחס', שבמסגרתו קיימת ציפייה הדדית לשיתוף פעולה בקידום האינטרסים ההדדיים של הצדדים, והכל תוך חובה מוגברת של תום לב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
